Werving en selectie

Inloggen

Werving en selectie voor het onderwijs

voor onderwijsbesturen met lef

Lerarentekort

Het lerarentekort is momenteel een gigantisch probleem. Dagelijks zijn kinderen de dupe van het lerarentekort. Zij worden verdeeld over andere klassen en soms zelfs naar huis gestuurd. Leerkrachten zien de werkdruk oplopen door het lerarentekort en lopen op hun laatste benen. 

Werving en selectie

Veel onderwijsbesturen en scholen hebben door dit lerarentekort vele onvervulde onderwijsvacatures. Toch zien we dat de werving en selectie van onderwijspersoneel veelal hetzelfde gaat. Vacatures worden geplaatst op de bekende onderwijsvacaturesites, op de eigen website en op social media. Handige commerciele bureaus spelen hierop in en lokken leekrachten en docenten weg bij de ene school om ze voor veel geld bij een andere school onder te brengen. Het lijkt wel één grote tombola van leerkrachten.

Kan dat nou niet anders?

Ja, absoluut. Als je doet wat je altijd deed krijg je immers wat je altijd kreeg. Namelijk een tekort aan leerkrachten. Bij 21Talent doen we het net even anders. Wij richten ons primair op onontdekt onderwijstalent. Tekorten kan je immers alleen maar aanvullen met nieuwe aanwas. Bij 21Talent geen formele sollicitatieprocedures met cv's en motivatiebrieven. Bij 21Talent solliciteer je door middel van het spelen van een game op je mobiel. Ook staan we bij 21Talent voor kwaliteit. Daarom bieden we onontdekt onderwijstalent een gedegen opleiding bij Hogeschool Windesheim aan. Zo weet u zeker dat u goed opgeleid onderwijspersoneel voor de klas krijgt.