Ik wil werken in het onderwijs

Inloggen

Dus jij wilt werken in het onderwijs?

Ik wil werken in het onderwijs

Dus jij wilt werken in het onderwijs? Je weet alleen niet precies hoe? We leggen het je graag uit. Er zijn een aantal trajecten mogelijk. Welk traject bij jou past is afhankelijk van je vooropleiding en of je aan de slag wil in het primair onderwijs, het voortgezet onderwijs of het beroepsonderwijs.  Hieronder schetsen we een aantal mogelijkheden. Wil je het zeker weten? Neem dan contact met ons op voor een maatwerktadvies. Wil je weten of je talent hebt voor onderwijs? Meld je aan voor de onderwijsgame.

Zij-instroom in het primair onderwijs

Als je snel aan de slag wil in het primair onderwijs (ook wel basisonderwijs) dan zijn er grofweg twee opties. Je kunt ervoor kiezen om de versnelde PABO opleiding te doen. Je volgt de onderwijsprogramma's van de PABO opleiding en één dag in de week loop je stage. 

Zij-instroom

Een andere mogelijkheid is om via een zij-instroom traject je onderwijsbevoegdheid te halen. Na het positief afronden van het geschiktheidsonderzoek kun je via de zij-instroom in twee jaar je onderwijsbevoegdheid halen. Via de zij-instroom sta je direct voor de klas en ondertussen studeer je. In twee jaar haal je, met behulp van goede begeleiding en een gedegen opleiding, je onderwijsbevoegdheid. Al die tijd sta je ook al voor de klas. 

Voor wie is de zij-instroom

Het zij-instroom traject is voor personen die reeds een afgeronde HBO of WO opleiding hebben. Na een geschiktheidsonderzoek wordt bepaald of je reeds voldoende verworven competenties hebt om het zij-instroom traject te mogen starten.

Zij-instroom traject bij 21Talent

Bij 21Talent hebben wij in Hogeschool Windesheim een gedegen partner voor het zij-instroom traject. Een zij-instroom traject via 21Talent heeft altijd betrekking op vier belanghebbenden; jijzelf, de school waar je komt te werken, Hogeschool Windesheim voor de opleiding en 21Talent voor de begeleiding, coaching en het bredere carriere perspectief.  

Ja, ik wil werken in het onderwijs

Wil jij weten of je talent hebt voor onderwijs of wil je werken in het onderwijs? Vul dan snel onderstaand formulier in.

Ik wil werken in het onderwijs